Intel tocmai a anuntat ca CEO-ul Paul Otellini va renunta la functie in Mai 2013.

16

Executivul se va retrage din compania si din industria, caruia i sa dedicat in ultimii 40 de ani de viata, lasand in urma o mostenire, care a vazut dominatia Intel in domeniul x86 si cresteri la niveluri de neatins. Ca director executiv, al cincilea in istoria companiei, el a supravegheat repornirea procesorului adresat ineficientului Pentium 4, dar, de asemenea, a jucat un rol important in tranzitia de la celebrul Apple PowerPC la Intel. Otellini si consiliul de administratie vor lucra impreuna in urmatoarele sase luni pentru a asigura o tranzitie fara intreruperi de energie electrica, cu toate acestea, un succesor nu a fost inca ales.

Schimbarea de sus, vine intr-un moment in care Intel se confrunta cu concurenta, dintr-o sursa neasteptata. Cresterea de smartphone-uri si tablete a cunoscut arhitectura ARM si numeroasele sale supratensiuni ambele licentiate in mindshare si market share.

Oricine preia functia de CEO in luna Mai se va confrunta cu un peisaj ce prezinta serioase provocari  la pozitia dominanta a companiei.