Intel sustine ca Haswell va spori cu 50% autonomia laptop-urilor

15

Intel continua sa insiste pe segmentul procesoarelor destinate PC-urilor clasice si incearca sa revitalizeze acest sector cu noua sa arhitectura Haswell.

Pe langa portabilitate, tabletele serioase dispun de o autonomie superioara notebook-urilor. Acest aspect, combinat cu atragatoarele ecrane tactile, a dus la decaderea formatului laptop si la scoaterea din uz a netbook-urilor.

Pentru a nu-si pierde notorietatea si statutul, Intel vizeaza cresterea autonomiei laptop-urilor si a tabletelor cu noua arhitectura Haswell. Rani Borkar, manager al Intel Architecture, a declarat ca noile Haswell vor oferi o autonomie cu 50% mai mare decat procesoarele din generatia anterioara (Ivy Bridge) fara a sacrifica performanta.

Intel nu este singura afectata de migratia cumparatorilor catre tablete si smartphone-uri. Celelalte victime sunt companiile care inca mai detin linii de productie pentru laptop-uri si, folosind solutiile Intel, asteapta o minune.

Reducerea consumului de energie a fost posibila datorita mai multor factori. Cel mai insemnat este integrarea in procesoarele Haswell a unei unitati dedicate administrarii consumului de energie. Ceilalti factori sunt consolidarea regulatoarelor de tensiune si “scurtarea” conexiunilor din procesor.

Πηγή: computerworld