Intel Romania ofera 13 pozitii platite de internship studentilor pasionati de tehnologie

24

Intel Romania reediteaza pentru a treia oara consecutiv programul de internship pe durata verii, Intel Summer Experience, in cadrul caruia studentii pasionati de tehnologie si inovatie sunt asteptati sa isi depuna CV-urile pe http://intel.stagiipebune.ro. Succesul inregistrat in editiile anterioare a determinat Intel sa creasca numarul stagiilor oferite, astfel incat anul acesta sunt deschise 13 pozitii de internship.

 

La program sunt invitati sa se inscrie studenti din anii I, al-II-lea si al III-lea, indeosebi de la facultati cu profil tehnic sau matematica. Stagiile deschise necesita, in functie de responsabilitatile postului, cunostinte minime de software si hardware, abilitati de lucru in sisteme precum Linux sau C/C++, familiaritate cu JavaScript, Phython, GIT, PHP. Cu scopul de  a-si  dezvolta abilitatile si competentele tehnologice, studentii vor face parte din proiecte si echipe diferite, ocupand pozitii de analiza performanta, optimizare tehnologii, dezvoltare platforme Android sau Chrome. Sarcinile vor include cercetare, analiza de performanta si optimizari pentru modelarea  platformelor hardware, dezvoltare de aplicatii Android pe tehnologii Intel, realizarea de solutii de automatizare a masurarii parametrilor de performanta ai unui sistem de tip server, precum si prezentarea rezultatelor catre membrii echipelor cu care se colaboreaza.

 

Stagiul de practica va incepe pe 22 iunie si se va incheia pe 25 septembrie 2015. Pe parcursul celor trei luni petrecute in cadrul centrului de cercetare-dezvoltare software Intel, studentii vor lucra la proiecte tehnice sub indrumarea inginerilor Intel, vor participa la cursuri de dezvoltare profesionala si personala, dar si la activitati de echipa.

 

Toate stagiile de practica sunt remunerate si recunoscute ca practica de catre facultatile din care provin studentii, in baza colaborarii oficiale pe care Intel o are cu mediul universitar din Romania. In urma primelor editii ale programului Intel Summer Experience au fost recrutati 23 de studenti, dintre care 11 lucreaza in continuare pentru Intel.