Intel prezinta cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core

26

Intel a prezentat cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core. Acestea sunt cele mai performante procesoare de pana acum ale companiei. Lansarea marcheaza un punct de cotitura in relatia utilizatorilor cu computerele. Noile procesoare Intel Core ofera performanta imbunatatita si noi experiente captivante cu cel mai redus consum de energie de pana acum si permit lansarea celei mai variate game de dispozitive – de la Intel Compute Stick, PC-ul ultra-portabil, la dispozitivele 2 in 1 si sisteme All-in-One de inalta rezolutie la statii de lucru mobile.

 

Bazate pe noua microarhitectura Skylake pe 14nm, cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core ofera o performanta de doua ori si jumatate mai mare, o autonomie de trei ori mai mare a bateriei, o grafica de 30 de ori mai buna pentru gaming si experiente video de calitate comparativ cu computerele mai vechi de cinci ani. De asemenea, noile modele de dispozitive pot avea jumatate din grosimea si greutatea celor aflate in prezent pe piata, pot porni mai rapid si avea o baterie care tine aproape toata ziua.

 

Noile procesoare permit lansarea unei game largi de dispozitive care sa se potriveasca oricarei nevoi. Ele pot oferi de doua ori performanta tabletelor premium si vor include acum modele Intel Core m3, m5 si m7 pentru a le permite utilizatorilor sa isi gaseasca mai usor dispozitivul potrivit nevoilor lor. Intel Compute Stick va include pe viitor un procesor Intel Core M din a sasea generatie. Noua generatie de procesoare Intel aduce, de asemenea, mai multe premiere pentru dispozitivele mobile: un procesor “K”, deblocat, pentru dispozitivele mobile, un nou procesor quad-core Intel Core i5, care ofera multitasking imbunatatit cu 60% si gama de procesoare Intel Xeon E3 pentru statii mobile de lucru. Noile procesoare aduc o performanta grafica pentru experiente vizuale de inalta calitate in gaming, precum si creare de continut 4K si playback media. Noua tehnologie Intel Speed Shift imbunatateste nivelul de raspuns al sistemelor mobile, astfel incat utilizatorii pot aplica un filtru foto de 45 de ori mai repede.

 

Cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core i platformele Intel Xeon vor oferi noi capabilitati si experiente. Mai multe dispozitive vor fi dotate cu Thunderbolt 3 pentru USB tip C. Camera Intel RealSense va fi de acum disponibila pe mai multe dispozitive 2 in 1, notebookuri, sisteme All-in-One, bazate pe noile procesoare Intel Core. De asemenea, camera va fi dotata cu noi senzori cu capacitate de detectare si experiente captivante care vor permite utilizatorilor sa faca si sa distribuie fotografii 3D, sa scaneze si sa printeze in 3D si sa schimbe sau sa modifice usor imaginea de fundal in timpul unei conversatii video online.

 

Lansarea noii game de procesoare Intel marcheaza un nou pas din initiativa wireless a companiei. Firma isi doreste sa ofere o experienta wireless display de calitate prin intermediul Intel WiDi sau Pro WiDi. Aceasta tehnologie le permite utilizatorilor sa distribuie cu usurinta de pe computerul lor pe TV sau monitor fara cabluri. In plus, a sasea generatie de procesoare Intel ajuta la optimizarea anumitor elemente ale Windows 10 precum Cortana si Windows Hello pentru o interactiune mai naturala cu tehnologia. Dispozitivele dotate cu camera Intel RealSense si Windows Hello permit utilizatorilor sa se logheze prin recunoastere faciala. Tehnologia True Key de la Intel Security este, de asemenea, disponibila pe mai multe sisteme bazate pe noile procesoare pentru a oferi o experienta sigura de autentificare la dispozitive si site-uri, fara a fi necesara reamintirea parolei pentru fiecare in parte.

 

In urmatoarele luni, Intel intentioneaza sa ofere peste 48 de procesoare din cea de-a sasea generatie Intel Core, cu grafica Intel Iris si Iris Pro, procesoare din gama Intel Xeon E3-1500M pentru statii mobile de lucru si procesoare Intel vPro din a sasea generatie pentru segmentul business si enterprise. In plus, Intel ofera peste 25 de produse pentru IoT cu 7 ani durata de viata garantata si Error Correcting Code (ECC) la multiple niveluri TDP.