Intel nu va mai produce placi de baza pentru Desktop

21

Migrarea utilizatorilor dinspre confortul oferit de PC-urile desktop catre tablete, telefoane si orice alt dispozitiv ce ofera acces la retelele sociale, incepe sa fie luata in considerare de marile companii producatoare de hardware.

Asa cum era normal, cei mai slabi cedeaza primii. Chiar daca Intel este un gigant in ceea ce priveste prelucrarea siliciului, divizia care se ocupa de producerea placilor de baza avea mai mult un rol demonstrativ, MB-urile Intel exceland doar prin pret. Decizia Intel nu intra in vigoare imediat, ci se va intinde pe un interval de trei ani, pana in 2016, compania anuntand ca va continua sa ofere placi de baza si pentru urmatoarele procesoare Haswell.

Ca orice companie iubitoare de verzisori, Intel isi indreapta atentia spre sectorul dispozitivelor mobile, Ultrabook-uri si tabletele. Tot Intel anunta ca nu se vor face disponibilizari, toti cei care isi desfasoara activitatea in sectorul vizat vor fi absorbiti de celelalte divizii ale companiei.

Calea aleasa de Intel nu reprezinta o surpriza de proportii, iar cat timp va exista cerere pentru desktop-uri, producatori precum Asus, Gigabyte sau MSI vor continua sa ofere placi de baza si mai ales video pentru acest segment.

Sursa: engadget.com