Intel lanseaza SSD 335 Series – noua gama de dispozitive de stocare a datelor

18

Intel a anuntat lansarea unei noi serii de dispozitive SSD (n.r – dispozitive de stocare a datelor care se deosebesc de hard disk-uri prin faptul ca nu au nici o componenta mobila). Conform specificatiilor companiei, noua gama 335 SSD foloseste tehnologia de memorie flash NAND 20 nanometri, ultima aparuta pe piata. 335 SSD vor fi primele produse ale Intel care vor folosi aceasta tehnologie.

Dispozitivele de stocare a datelor suporta un sistem SATA cu viteza de transmisie a datelor de 6 GB pe secunda si au o capacitate de memorie interna de pana la 240 GB. De asemenea gama 335 SSD promite sa fie una foarte rapida, cu o viteza de citire de la 4 kB pana la 42.000 de IOPS  si o viteza de inscriptionare a datelor de pana la 52.000 de IOPS. Noile produse Intel sunt cele mai mici si mai eficiente dispozitive de acest gen de pe piata.

Versiunea de SSD cu memorie interna de 240 de GB poate citi date in mod secvential la o viteza de 500 de MB pe secunda si poate inscriptiona informatii la o viteza de 450 de MB pe secunda. Intel declara despre tehnologia NAND 20 nanometri  de  64 GB ca foloseste o stuctura plana de celule, o inovatie in acest domeniu. Folosind tehnologie de ultima ora, gama 335 SSD de la Intel va reusi sa depaseasca dificultatile de procesare a informatiei si sa devina o serie de dispozitive sigure si performante.

Linia de produse 335 SSD este disponibila la o dimensiune de 2.5 inci, cu o carcasa protectoare de 9.5 mm grosime. Gama de produse Intel are ca obiectiv inlocuirea hard-disk-urilor clasice si vine cu o garantie de 3 ani. Noile dispozitive de stocare a memoriei sunt disponibile in toata lumea, dar Intel nu a oferit, inca, nicio specificatie oficiala privind pretul.

 

Sursa: SlashGear