Intel lanseaza noua gama de procesoare Xeon E7 v3

14

Intel a anuntat gama de procesoare Intel Xeon E7-8800/4800 v3, care ofera analiza rapida a datelor in timp real, performanta crescuta si fiabilitate pentru computing de tip mission-critical. Gama de procesoare Intel Xeon E7 v3 ajuta utilizatorii sa analizeze datele intr-un mod sigur pentru a luamai repede decizii si eficientiza operatiunile, oferind in acelasi timp avantaj competitiv companiilor.

 

Analiza in timp real a datelor este o prioritate pentru companiile din aproape toate industriile, de la sanatate la retail si telecomunicatii, printre altele. Nevoia de a extrage analize din volumele mari de date creste cererea pentru procesare in-memory si analiza Big Data. Avand in vedere cererea pentru procesarea in-memory, compania de cercetare Gartner estimeaza ca veniturile acestei piete va depasi 9,5 miliarde de dolari pana in 2018 si cel putin 50% dintre marile companii vor adopta procesarea in-memory pentru a avea strategii digitale de business.

 

Cu 20 de noi recorduri mondiale de performanta pentru o serie larga de aplicatii de tip mission-critical, noua gama de procesoare ofera o performanta cu 40% mai mare fata de generatia anterioara. In plus, ofera o performanta de procesare a aplicatiilor de 6 ori mai mare pentru volumele in-memory optimizate cu noile Intel Transactional Synchronization Extensions (Intel TSX). Cu pana la 18 nuclee, cu 20% mai multe fata de generatia anetrioara, si cu pana la 45MB memorie cache LLC (Last Level Cache), gama de procesoare ofera pana la 70% mai multe sesiuni de analiza pe ora. Performanta este de 10 ori mai mare per dolar in acelasi timp cu un cost total de proprietate cu 85% mai mic comparativ cu arhitecturile alternative RISC5, prin reducerea costului hardware de achizitie, de consum si racire.

 

De asemenea, exista functii de securitate si capacitati de fiabilitate, inclusiv performanta criptografica cu ajutorul noilor instructiuni Intel Advanced Encryption Standard (Intel AES-NI), precum imbunatatiri la nivel micro-arhitectural. Tehnologia Intel Run Sure, un set unic de capabilitati de fiabilitate, disponibilitate si servisabilitate (RAS) pentru gama de procesoare Intel Xeon E78, a fost imbunatatita pentru a asigura si mai mult disponbilitatea solutiilor “five nines”.

 

Gama de procesoare cuprinde 12 modele, precum doua modele cu frecventa dedicate aplicatiilor care necesita cele mai rapide nuclee. 17 producatori de sisteme au anuntat platforme bazate pe gama de procesoare Intel Xeon E7 v3, iar printre acestia se numara si Dell, Huawei, HP si ZTE.