Intel detaliaza informatiile despre procesoarele Atom x3, x5 si x7 inaintea evenimentului MWC

23

Intel a dezvalut detaliile pentru noile procesoare din gama Atom care vor fi lansate oficial la evenimentul MWC 2015 care va avea loc saptamana viitoare la Barcelona.

 

Compania a informat ca procesoarele vor fi vandute in trei optiuni distincte, care vor varia de la “bun/mai bun/cea mai buna constructie” pentru procesoarele Atom x3, x5 si x7. Componentele se adreseaza in special smartphone-urilor si tabletelor si par a fi un upgrade de la Baytrail la Cherrytrail. Denumirile procesoarelor au fost alese special pentru a reflecta clasificarea din gama Core i3, i5 and i7, gama deja existenta de procesoare ultra-performante.

 

Procesorul Atom x3 ofera performante de baza pentru smartphone-uri, phablete si tablete, iar Atom x5 se adreseaza utilizatorilor care vor sa aiba parte de o experienta ceva mai buna. Procesorul Intel Atom x7 ofera cea mai buna performanta, inclusiv cea mai buna autonomie a bateriei, si este de asteptat sa fie integrat in dispozitivele hibride de tip tableta-laptop. “Procesorul Intel Atom este construit pentru a oferi cea mai buna autonomie a bateriei si cea mai buna performanta pentru tablete, phabelete, smartphone-uri si alte dispozitive mobile”, au precizat cei de la Intel.

 

Anul trecut in cadrul evenimentului MWC, cele mai importante anunturi pe care le-a facut Intel au fost legate de procesoarele Atom Merrifield si Moorefield. Acestea aveau capabilitati x64 si promiteau o performanta mai buna ca Apple A7 si Snapdragon 800. Mai multe detalii despre noile procesoare din gama Atom din acest an vor fi oferite cu siguranta curand in cadrul salonului de tehnologie de la Barcelona.

 

Atom_x3_x5_x7

 

Πηγή: The Inquirer