Intel cumpara startup-ul de educatie interactive Kno

22

Cresterea popularitatii tabletelor a facut din manualele digitale o alternativa fezabila, asa ca din ce in ce mai multe astfel de instrumente de invatare incep sa apara pe rafturile magazinelor. Kno este una dintre companiile producatoare de manuale digitale, iar zvonurile spun ca firma tocmai a fost achizitionata de Intel in incercarea acestora din urma de a-si dezvolta latura de educatie a afacerii.

 

Kno are o oferta unica, intrucat manualele produse de ei au si o componenta interactiva care permite studentilor sa experimenteze cat mai “palpabil” notiunile explicate. In trecut, Intel a investit milioane de dolari in acest tip de serviciu, asadar achizitia nu este deloc surprinzatoare. Desi deocamdata detaliile cu privire la aceasta achizitie sunt putine, exista, totusi, cateva informatii. Astfel, conform unei declaratii a Intel, cumpararea Kno aduce si parteneriate cu 75 de edituri. De asemenea, prin combinarea continutului propriu cu cel al Kno, Intel va detine o baza de date care va totaliza 225.000 de manuale scolare pentru toate nivelele de invatamant (pana la cel universitar). In plus, Kno va oferi posibilitatea accesului la o platforma mai dezvoltata de unde profesorii vor putea administra acest sistem de invatare digital, vor putea monitoriza studentii si multe altele.

 

“Suntem nerabdatori sa combinam expertiza noastra cu continutul foarte bogat oferit de Kno astfel incat, impreuna, sa ajutam profesorii sa creeze experiente de invatare personalizate care sa conduca studentii catre succes”, a declarat unul dintre oficialii Intel Education.

 

Πηγή: Slashgear