Intel cumpara Ginger Software, rivalul Siri, pentru 30 de milioane de dolari

28

Intel a devenit cea mai noua companie care testeaza terenul software-urilor de tip asistent personal digital (n.r – PDA). Gigantul a cumparat compania israeliana Ginger Software, iar tranzactia s-ar fi incheiat pentru suma de 30 de milioane de dolari. Informatii aparute recent mai sustin ca aceasta companie israeliana ar fi capabila sa construiasca un asistent personal care sa ofere suport chiar si in lipsa conexiunii la internet.

 

In urma achizitiei, 16 angajati ai Ginger Software se vor ocupa de lucrul la noul asistent personal pe care compania vrea sa il construiasca, in timp ce alti 40 vor ramane la o divizie separata a firmei israeliene care se va specializa si va construi un software inteligent de corectare a scrierii si gramaticii.

 

Intel se alatura astfel unui segment de piata care se afla in crestere. Atunci cand Apple a anuntat lansarea Siri, asistentul personal parea ceva de domeniul fantasticului. Conceptul de asistent personal a devenit ceva comun odata cu lansarea Google Now, serviciu Google, si a asistentului Cortana de la Microsoft.

 

Ramane de vazut daca achizitia Ginger Software de catre Intel ii va ajuta pe cei din urma sa ajunga la consumatorul final odata cu lansarea acestui asistent personal pe care par ca vor sa il creeze.

 

Πηγή: The Inquirer