Intel Compute Stick, cel mai mic computer din lume, este disponibil in Romania

33

Intel anunta pe piața locala inovatii in domeniul computerelor personale: mini PC-uri, care redefinesc experientele de computing prin mobilitate si performante superioare. Unul dintre acestea este Intel Compute Stick, cel mai mic PC din lume, care este disponibil in Romania la pretul de 739,99.

 

Intel_Compute_Stick          

Masurand doar 10 cm, Intel Compute Stick poate fi conectat la orice monitor HDMI care devine automat un computer complet functional, inclusiv televizorul. Datorita conexiunii Bluetooth 4.0, se conecteaza usor la periferice precum mouse si tastatura, iar la Internet, cu ajutorul modulului 802.11b/g/n Wi-Fi built-in.  

 

Intel Compute Stick este disponibil in doua variante, ambele bazate pe procesorul Intel Atom quad-core pe arhitectura Bay Trail. O versiune include 32GB capacitate de stocare, memorie RAM de 2GB si cu Windows 8.1 preinstalat. Cealalta versiune are o capacitate de stocare de 8GB, 1GB memorie RAM si Linux preinstalat. Daca este nevoie de spatiu de stocare mai mare, Intel Compute Stick beneficiaza de slot SD.

 

Intel_NUC 

O alta forma ergonomica a PC-ului este si Intel Next Unit of Computing (Intel NUC), un mini PC bazat pe tehnologia Intel, care ocupa putin spatiu, dar care ofera o performanta comparabila cu cea a unui desktop PC clasic.

 

Intel NUC este disponibil pe piata locala in configuratii bazate pe procesoarele Intel Core i3 si Intel Core i5, cu capacitate de 120GB si tehnologii precum Intel Hyper-Threading sau Intel Identity Protection si grafica Intel HD 5500. De asemenea, Intel NUC este disponibil si in varianta barebone, adica utilizatorii isi pot construi propria configuratie.