Intel Capital investeste in companii conduse de femei sau de minoritati slab reprezentate

22

Intel Capital a anuntat Fondul Intel Capital Diversity, care va investi in startup-uri tehnologice conduse de femei si minoritati slab reprezentate. De asemenea, au fost anuntate primele investitii ale fondului in patru companii conduse de lideri inspirationali. Cel mai mare de acest fel, fondul de 125 de milioane de dolari va acoperi o serie larga de industrii inovatoare.

 

Aceste anunturi vin in urma celui din ianuarie despre initiativa Intel Diversity in Technology, lansata pentru a incuraja diversitatea atat in cadrul Intel cat si in toata industria tehnologica. Scopul Intel este de a ajuta la o reprezentare deplina a femeilor si minoritatilor slab reprezentate in forta de munca din SUA, pana in 2020.

 

Doar 15% dintre companiile finantate printr-un fond de tip venture capital din Statele Unite au o femeie in echipa executiva, potrivit unui raport recent al Babson College. De asemenea, companiile cu o femeie CEO primesc doar 3% din totalul finantarilor fondurilor de tip venture capital.

 

In plus, mai putin de 1% dintre fondatorii companilor din Silicon Valley sunt afro-americani sau de origine latina; aproape 100% dintre antreprenorii care primesc finantare sunt albi sau asiatici, potrivit studiului.

 

Fondul Intel Capital Diversity a fost lansat cu investitii in patru companii (Brit + Co, CareCloud, Mark One si Venafi), care vor avea acces la programele de dezvoltare a afacerilor din partea Intel Capital, retea globala si expertiza tehnologica.