Intel a prezentat conceptul de realitate mixtă, Project Alloy

39

Brian Krzanich, CEO Intel, a prezentat în cadrul Intel Developer Forum 2016 (IDF) Project Alloy, un concept de realitate mixtă, fără fire sau accesorii, ce îmbină realitatea virtuală cu realitatea augmentată.

 

Realitatea mixtă oferă experiențe din lumea virtuală într-un mod mai dinamic și mai natural ca până acum și face posibile experiențe până acum imposibile în lumea reală. 

 

Principalele avantaje ale Project Alloy:

6 grade de mobilitate. Realitatea mixtă crește foarte mult libertatea de mișcare în spațiile virtuale 3D cu conștientizare în lumea reală. Altfel spus: este vorba despre tehnologiile de detectare care asigură faptul că, în timp ce experimentezi lumea ta virtuală, nu te lovești de lucrurile din lumea reală.

 

Urmărirea integrată. Realitatea mixtă reduce nevoia de seturi elaborate și costisitoare de senzori externi care traduc mediile reale în reprezentări digitale. Ea face acest lucru prin atașarea de tehnologii de detectare, cum ar fi camerele Intel RealSense, la căști și alte dispozitive inteligente și conectate. Rezultatul va fi chiar mai multă răspândire, disponibilitate și portabilitate a experiențelor VR și AR.

 

Interacțiune mai naturală. Realitatea mixtă reprezintă modalități mai naturale de interacțiune cu și de manipulare a mediilor virtuale – prin eliberarea de controleri și nunchucks ale sistemelor VR actuale prin cufundarea mâinilor – mâinile din viața reală – în experiențe simulate grație noilor tehnologii de detectare disponibile.

 

Fără cabluri. Realitatea mixtă “taie cablurile VR”, permițându-ți să te miști liber. Desigur, jucătorii high-end care apreciază latența scăzută a sistemelor cu cabluri vor continua să apeleze la aceste soluții, iar acestea vor continua să avanseze și să se îmbunătățească. Dar pentru restul dintre noi, avem acum posibilitatea de a experimenta lumile noastre virtuale peste spații mai mari, fără cabluri. Gata cu limitarea experienței tale VR deoarece ai ajuns la capătul cablului.

 

Conținut digitalizat din lumea reală. Realitatea mixtă merge dincolo de conținutul generat de computer. Este vorba despre a aduce lumea fizică reală în lumea digitală în timp real și despre a o reimagina cu ajutorul puterii de calcul. Mai degrabă decât un singur punct de vedere, tehnologii Intel precum Replay de 360 ​​de grade utilizează video codificat și algoritmi avansați  captați dintr-o serie de camere pentru a digitaliza câmpuri de joc și spații largi – din orice poziție, din orice punct de vedere și cu o capacitate îmbunătățită de interacțiune. Acesta este un lucru revoluționar pentru realitatea virtuală și cea augmentată.