Intel a incheiat selectia celor mai tineri angajati din Romania

19

Intel a incheiat preselectia celor 13 interni din cadrul programului de internship, Intel Summer Experience, ajuns la a treia editie anul acesta. 841 de aplicatii au fost subscrise pe platforma http://intel.stagiipebune.ro.

 

„Cercul de tehnologie”, cum a fost intitulata generic editia din acest an, a oferit o pozitie in plus fata de anul anterior, ca urmare a cresterii numarului de echipe, cele  mai noi fiind Chrome OS, Internet of Things si Server Dynamic Language Optimization. Prin urmare, pozitiile de intern oferite au acoperit zone de Enterprise Performance Analysis,  Mobile Performance Analysis, Performance Analysis: Data Mining and Visualization, Runtime Optimizations, Internet of Things Performance Optimizations, Internet of Things Communications, Android Platform Development, Android Advanced Development, Intel Software Guard Extensions Development, Chrome Development.

 

Anul acesta din 841 de aplicanti, au fost selectati 292 studenti, care au trecut prin teste tehnice. In urma testelor, doar 40 dintre candidati s-au calificat la Intel Selection Days (2 zile), unde au participat la un exercitiu de grup, in urma caruia s-a evaluat spiritul de echipa. Dupa exercitiul de grup au avut loc interviuri face-to-face. Pe baza informatiilor adunate despre candidati in toate etapele, echipele au decis participantii finali pentru pozitiile de intern de pe perioada verii.

 

Stagiul de practica va incepe pe 22 iunie si se va incheia pe 25 septembrie 2015. Pe parcursul celor trei luni petrecute in cadrul centrului de cercetare-dezvoltare software Intel, studentii vor lucra la proiecte tehnice sub indrumarea inginerilor Intel, vor participa la cursuri de dezvoltare profesionala si personala, dar si la activitati de echipa.

 

Toate stagiile de practica sunt remunerate si recunoscute ca practica de catre facultatile din care provin studentii, in baza colaborarii oficiale pe care Intel o are cu mediul universitar din Romania. In urma primelor editii ale programului Intel Summer Experience au fost recrutati 23 de studenti, dintre care 11 lucreaza in continuare pentru Intel.