Intarzierile la lansarea HTC One au dus compania la cel mai mic profit din istorie

21

Dupa ce a anuntat in fanfara acum ceva vreme noul HTC One, compania taiwaneza se zbate in continuare in anonimat din cauza ca modelul inca nu a ajuns pe unele din cele mai mari piete din lume.

Ca atare, profitul taiwanezilor a ajuns la doar 2,8 milioane de dolari in primul trimestru, dupa ce compania a generat 1,4 miliarde de dolari ca venituri. Acestea cifre sunt mult mai mici decat cele consemnate in perioada similara a anului trecut, cand HTC a avut un profit de 470 de milioane de dolari, la vanzari de 2,2 miliarde de dolari.

HTC a lansat modelul One in doar trei tari pana la finele lunii martie, fata de 80 cat spera. Prin comparatie, pana si Blackberry a facut un profit mai mare decat HTC –  98 milioane de dolari la venituri de 2,68 miliarde de dolari.

Urmatoarele trei luni sunt vitale pentru HTC: compania va pune in vanzare modelul One in majoritatea statelor mari, precum SUA. De asemenea, va fi disponibil si HTC First, un “Facebook Phone”, care ruleaza interfata Facebook Home peste Android.

Πηγή: The Verge