Installer-ul CyanogenMod a fost retras din Google Play

37

Google a epuizat rapid rezerva de marinimie si i-a sfatuit prieteneste pe creatorii CyanogenMod sa isi retraga installer-ul din Google Play. In caz contrar, administratorii platformei Google se vor vedea obligati sa stearga aplicatia la doar 15 zile de la afisarea acesteia.

 

Installer-ul cu pricina avea datoria de a-i ghida pe utilizatori catre activarea Android Debug Bridge (ADB), unealta cu ajutorul careia era permisa rescrierea ROM-ului, dupa care utilizatorii erau indrumati catre aplicatia de instalare rulata pe computerul desktop.

 

Google a socotit ca o asemenea procedura nu poate fi permisa intr-un ecosistem opensource deoarece ii incurajeaza pe utilizatori sa renunte la garantia oferita de companiile care asambleaza dispozitive cu Android, stabilesc design-ul carcasei si contribuie uneori cu memorii proprii sau SoC-uri preparate pentru benchmark-uri.

Apk-ul installer-ului poate fi in continuare descarcat si instalat autorizand sursele necunoscute (Unknown sources).

 

Oare motivul invocat este cel real ori Google se teme ca un sistem de operare, asupra caruia nu are niciun control, ii va pune in pericol viitoarele planuri publicitare?

 

 

Πηγή: cyanogenmod