Instagram renunta la formatul patrat al fotografiilor

20

Inca de la lansare, Instagram a conditionat fotografiile sau materialele video de pe reteaua sociala sa se incadreze intr-un format patrat. Acum, insa, aceasta restrictie a fost eliminata, asa ca utilizatorii pot incarca pe Instagram si imagini landscape sau portret.

 

“Formatul patrat este si va fi mereu o parte din cine suntem”, a scris compania intr-o postare pe blogul oficial. “Chiar si asa, povestea vizuala pe care incercati sa o redati ar trebui sa aiba prioritate”, au mai consemnat ei. Pana acum, acest lucru nu se intampla, iar cei care doreau sa incarce imagini de tip landscape sau portret trebuiau sa foloseasca aplicatii third-party pentru a adauga spatiu alb in jurul fotografiilor pana cand se ajungea la dimensiunea patrata. De multe ori, rezultatul era ca rezolutia imaginii (deci calitatea) scadea fata de versiunea originala.

 

Noua versiune a aplicatiei Instagram contine un buton “Format” in fereastra de incarcare. Aceasta optiune permite utilizatorilor sa seteze ce format de imagine vor sa incarce, fara sa mai fie nevoie de aplicatii suplimentare. Schimbarea nu este una majora in functionarea retelei sociale, insa cu siguranta este una importanta pentru multi dintre utilizatori. Renuntarea la formatul patrat va permite o creativitate mai mare si chiar va usura treaba oamenilor de publicitate care se ocupa de platformele de pe Instagram.

 

Πηγή: Engadget