Instagram nu va dezvolta o aplicatie nativa pentru BlackBerry 10

  7

  Instagram nu va dezvolta o aplicatie nativa pentru noul sistem de operare mobil BlackBerry 10, cel putin nu in viitorul apropiat, transmite publicatia AllThingsD, citand surese apropiate de companie.

  Firma va aplica strategia asteptam si vedem. Daca popularitatea BB10 va creste, atunci este posibil ca Instagram sa investeasca resurse intr-o aplicatie nativa.

  Aplicatia de Android va fi portata cel mai probabil si pe platforma BB, insa se stie ca programele de acest fel nu ofera aceleasi performante ca cele native.

  Pentru BB10 sunt disponibile in magazinul virtual BlackBerry World 70.000 de aplicatii. Din acestea, 40% sunt aplicatii populare de Android portate. De exemplu, aplicatia de Skype disponibila pentru noul sistem de operare al companiei canadiene este similara cu cea disponibila pentru platforma de la Google.

  BlackBerry a anuntat si ca ii rasplateste cu 100 de dolari pe dezvoltatorii care porteaza cu succes aplicatii Android pe BB 10.

  In acest moment exista aplicatii native Instagram pentru Android si iOS. Potrivit unor surse, o versiune pentru Windows Phone 8 este in lucru.