Innovation Labs 2015 anunta inscrierile la hackatonul pentru tinerii pasionati de tehnologie

28

Innovation Labs 2015 invita tinerii sa participe la prima etapa a hackathoanelor din Bucuresti si Cluj, care vor avea loc simultan pe 7 martie. Inscrierile incep din data de 21 februarie. Evenimentul se adreseaza tinerilor care doresc sa porneasca pe drumul antreprenoriatului IT&C, dar si celor care au pornit un startup si au nevoie de indrumare.

 

Tinerii se pot inscrie la Innovation Labs 2015, completand formularul disponibil online aici. Programul se adreseaza atat echipelor deja formate, cat si studentilor sau tinerilor profesionisti care au o idee sau se gandesc sa porneasca la drum pe cont propriu si sunt in cautare de idei si echipa.

 

Innovation Labs 2015, asemenea editiilor precedente, va debuta cu cele doua hackathoane din Bucuresti si Cluj, unde participantii vor avea ocazia sa isi prezinte ideile, timp de un minut, in fata publicului si a juriului, urmand ca echipele sa se formeze in jurul celor mai sustinute proiecte. In cele 24 de ore de hackathon, echipele vor lucra la crearea unui prototip cu ajutorul mentorilor: antreprenori de top, profesionisti si lideri in industrie. In final, cele mai bune echipe din Bucuresti si din Cluj vor intra in programul de pre-accelerare care va dura trei luni.

 

Intre 10 martie si 19 mai, echipele selectate in etapa anterioara vor avea parte de sesiuni de mentorat cu specialisti din diverse domenii, care le vor oferi oportunitatea sa primeasca raspunsuri la intrebari si sa isi transforme ideile de startup in realitate. In aceeasi perioada, echipele isi vor intalni mentorii saptamanal, pentru validarea ideilor, feedback constructiv si pentru a invata mai multe despre inovatie in IT, validarea ideilor de prototipuri cu clientii si piata, strategii de comunicare pentru startup-uri, modele de business si monetizare, vanzari sau modalitati de finantare pentru ideile lor de afaceri.

 

In mai, la Demo Day, Innovation Labs 2015 isi va prezenta proiectele finalizate. Atunci, produsele dezvoltate in timpul programului vor fi validate in fata investitorilor si specialistilor in tehnologie prezenti la eveniment. Proiectele cu cele mai bune rezultate vor fi premiate si vor beneficia in continuare de sustinerea echipei Innovation Labs pentru a-si lansa produsele pe piata si pentru a-si dezvolta ideile de business.