Inginerii de la Samsung lucreaza la un dispozitiv purtabil care sa detecteze primele semne de atac cerebral

16

Samsung are in portofoliu o gama destul de diversa de produse si, in ultimii doi ani, se pare ca inginerii companiei incearca sa dezvolte un alt gadget. Specialistii lucreaza la un dispozitiv purtabil care sa poata detecta primele semne ale unui atac cerebral prin monitorizarea undelor cerebrale.

 

Rezultatul acestui efort este, deocamdata, un prototip numit Early Detection Sensor and Algorithm Package (EDSAP). Acesta monitorizeaza impulsurile electrice ale creierului cu ajutorul unui smartphone sau a unei tablete. Teoretic, senzorul integrat in casca pe care utilizatorul o va purta pe cap il va alerta pe acesta atunci cand apar primele semne de pericol pentru a consulta cat mai rapid un medic. Acest lucru ar putea ajuta la combaterea leziunilor serioase si a efectelor permanente pe care le produce un astfel de atac.

 

EDSAP colecteaza informatiile despre undele cerebrale si le transmite catre smartphone sau tableta prin intermediul conexiunii wireless, astfel ca se poate stabili eminenta unui atac cerebral in doar 60 de secunde. In plus, daca utilizatorii EDSAP vor folosi gadget-ul in sesiuni mai lungi, acesta ar putea aduna date care sa ofere informatii despre starea neurologica, bazate pe anxietate, tiparele de somn si stres.

 

“Am vorbit cu neurologi si i-am intrebat daca aceasta idee este fezabila”, a spus seful echipei de specialisti. “Au fost retinuti, dar au spus ca se poate incerca o asemenea abordare”, a mai continuat el. EDSAP nu este doar usor de purtat, ci poate face analize ale undelor creierului mult mai repede chiar si in spitale. Desigur, deocamdata totul se afla in stadiu de dezvoltare si de prototip, insa beneficiile unui astfel de dispozitiv nu se limiteaza doar la analiza undelor cerebrale, inginerii fiind de parere ca se poate monitoriza si inima.

 

Πηγή: Engadget