Infocentrul ANCOM se mut? la Internet & Mobile World

16

In perioada 9-10 octombrie, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) va lua parte la Internet & Mobile World 2013, eveniment dedicat industriei de comunicatii. ANCOM va oferi participantilor la acest eveniment informatii si detalii despre cele mai importante proiecte implementate de Autoritate in beneficiul utilizatorilor finali.

Pe parcursul celor doua zile ale evenimentului, reprezentantii ANCOM vor aduce mai aproape de publicul prezent sectiunea Infocentru din pagina sa de internet, dedicata utilizatorilor finali, sectiune care ofera detalii despre incheierea contractelor pentru servicii de comunicatii electronice, utilizarea cartelelor preplatite, calitatea serviciilor, deblocarea terminalelor sau serviciul de roaming.

Infocentrul ANCOM pune la dispozitia utilizatorilor ghiduri dedicate, pe teme precum fraudele prin telefon sau serviciile de acces la internet. Totodata, Autoritatea incurajeaza membrii industriei sa inteleaga mai bine nevoile utilizatorilor finali si sa le integreze in obiectivele lor de afaceri, dezvoltand si o serie de ghiduri dedicate furnizorilor, precum Ghidul privind incheierea si continutul minim al contractelor ce au ca obiect furnizarea de servicii de comunicatii electronice destinate publicului.

ANCOM va oferi in cadrul evenimentului informatii detaliate despre cele mai importante proiecte implementate de-a lungul timpului, cu un impact major in piata telecom, atat la nivelul utilizatorilor finali, cat si al operatorilor. Vizitatorii vor putea afla astfel mai multe detalii despre serviciul de portabilitate a numerelor de telefon, precum timpul necesar pentru portarea numarului sau conditiile in care un utilizator poate schimba furnizorul de servicii de telefonie pastrandu-si in acelasi timp numarul de telefon, dar si avantajele pe care acest serviciu le aduce in piata de telefonie din Romania.

Vizitatorii vor avea, in plus, la dispozitie materiale despre alte proiecte si activitati ANCOM cu implicatii importante la nivelul pietei de comunicatii, precum Legea infrastructurii, care stabileste conditiile de acces pe proprietatea publica sau privata a furnizorilor de retele de comunicatii, sau conditiile generale de furnizare a serviciilor postale si modul in care Autoritatea apara drepturile si interesele utilizatorilor finali. Aflat la cea de-a doua editie, Internet & Mobile World are loc in perioada 9-10 octombrie la pavilionul Romexpo si reuneste companii din Romania care ofera solutii digitale, mobile si de software.

Cei 5.000 de vizitatori asteptati la eveniment vor putea participa la prezentarile sustinute de peste 25 de experti internationali si vor putea vizita standurile a peste 130 de companii furnizoare de solutii de business telecom.