Incep inscrierile la SWPA 2016, cea mai mare competitie de fotografie din lume

196

Au inceput inscrierile pentru editia 2016 a Sony World Photography Awards (SWPA), cea mai mare competitie de fotografie din lume, organizata de World Photography Organisation.

 

Inscrierea in concurs este gratuita, iar fotografii amatori si profesionisti pot aplica accesand urmatorul link: www.worldphoto.org la oricare din cele cinci concursuri: Profesionisti; Open; Tineret; Premiu National si Student Focus.

 

Un element de noutate pentru cea de-a noua editie a competitiei il reprezinta impartirea celor 14 categorii dedicate profesionistilor in doua genuri distincte: Arta si Documentar. Schimbarea va aduce o structura mai clara pentru lucrarile fotografilor, iar ambele genuri vor avea categorii noi, astfel ca Arta va contine incepand cu aceasta editie categoriile Regizat si Neregizat, in timp ce Documentar va contine noile categorii Viata cotidiana si Mediu.

 

Lista finalistilor Sony World Photography Awards va fi anuntata pe 23 februarie, iar castigatorii vor fi anuntati pe 21 aprilie, urmand ca expozitia de la Somerset House, Londra sa aiba loc in intervalul 22 aprilie – 8 mai 2016.