Incarcatoarele alimentate cu apa ajung la Seul

22

Utilizatorii care nu si-au facut un obicei din a purta dupa ei incarcatoare solare pentru dispozitivele pe care le detin ar putea avea destule probleme atunci cand ies in oras cu smartphone-urile lor. Desigur, acest lucru doar daca nu cumva traiesc in Coreea de Sud.

 

Oficialii de la Seul tocmai au anuntat ca in oras se vor construi o serie de puncte de incarcare in spatii deschise, de-a lungul raului artificial Cheonggyecheon aflat in centrul acestui oras. Totusi, incarcatoarele oferite de aceste puncte nu se vor alimenta din reteaua publica de electricitate ci de la o serie de turbine hidroelectrice construite exact in acest sens pe cursul apei.

 

Initiatorii acestui proiect sustin ca incarcatoarele alimentate de la turbinele hidroelectrice vor fi capabile sa alimenteze aproape orice dispozitiv in doua sau trei ore. Daca sistemul se va dovedi eficient, se va lua in considerare extinderea acestuia. Asadar, autonomia scazuta a bateriei nu va mai putea fi o scuza pentru evitarea iesirilor in aer liber.

 

Πηγή: Engadget