In viitorul Windows 10, vei putea opera cu trei degete pe trackpad [video]

19

Microsoft aduce noi posibilitati de a opera cu trackpad-ul pe Windows 10, astfel ca acum vei putea sa actionezi folosind trei degete, impreuna cu alte functionalitati dezvaluite si demonstrate de vicepresedintele companiei, Joe Belfiore.

 

Dupa modificarile de precizie aduse in Windows 8, Microsoft se concentreaza acum pe eficientizarea gesturilor tactile din viitorul Windows 10. Astfel, daca vei misca trei degete simultan in jos pe touchpad, vei micsora toate ferestrele active, iar in sus le vei aduce inapoi pe ecran. Tot cu trei degete miscate simultan in sus vei activa noua caracteristica Task View a Windows 10, iar daca le misti in stanga sau in dreapta, vei putea trece de la o aplicatie la alta.

 

Totodata, Microsoft va imbunatati si modul in care ferestrele se pot uni pe mai multe monitoare, putand acum sa faci asta prin tragerea diverselor aplicatii deschise in directia ferestrei transparente care apare pe ecran.

 

In mare parte, Microsoft imprumuta aceste functii de la Apple, la fel cum s-a intamplat si invers, ceea ce nu este neaparat un motiv de dezbatere daca in final utilizatorul va avea parte de o experienta cat mai potrivita pentru preferintele lui. In orice caz, aceste schimbari vor putea fi testate in curand de catre cei inscrisi in programul de testare a Windows 10.

 

Πηγή: theverge