In prezent exista 17 producatori de dispozitive Windows Phone

21

Microsoft poate acum sa numere 17 producatori care fac dispozitive pentru sistemul de operare Windows Phone 8.1. Motivul pentru care sistemul de operare al companiei este atat de popular este, probabil, faptul ca firma l-a facut disponibil gratuit.

 

Doua noi firme care au decis sa se alieze cu Microsoft, pe langa gigantii Nokia, Samsung si HTC, sunt Blu si K-Touch. Blu este o companie cu sediul in Florida care s-a facut cunoscuta prin faptul ca oferea dispozitive Android foarte ieftine cu specificatii tehnice decente pentru pretul de comercializare. K-Touch este unul dintre cei mai mari producatori din China. Acest parteneriat cu K-Touch poate explica de ce Microsoft a inceput sa-si extinda prezenta pe piata din acea regiune.

 

Atragerea a cat mai multi producatori de dispozitive se poate dovedi strategia castigatoare pentru Microsoft, mai ales in cazul pietelor de tip mediu. Smartphone-urile mid-range Windows Phone tind sa functioneze mai bine decat smartphone-urile mid-range cu sistem de operare Android. Acest lucru ar putea ajuta Microsoft sa intreaca Google pe anumite segmente de piata.

 

Πηγή: GSM Arena