In India, dronele sunt folosite de politie pentru a pulveriza spray cu piper la proteste

37

Acum ca dronele sunt intr-o continua transformare pentru a fi adaptate in functie de scopul pentru ca vor sa fie utilizate – sa nu uitam de drona-dealer care a fost prinsa cu ceva droguri la bord – este randul politiei din India sa dea banii pe cateva drone care sa faca treaba in locul politistilor. Iar cand spunem treaba, chiar daca este vorba de asigurarea ordinii publice, dronele acestea vor fi folosite pentru a pulveriza spray cu piper in ochii oamenilor care ar lua parte la un protest.

 

Astfel, departamentul de politie din Lucknow, India, a cumparat cinci drone a cate 9.600 dolari fiecare. In acest oras au mai fost folosite masinarii zburatoare, pentru supraveghere sau filmare a festivitatilor religioase, doar ca acum dronele sunt echipate cu mai bine de un kg de spray cu piper.

 

Da, orasul are o istorie a protestelor la activ, insa utilizarea unor drone in actiuni civice schimba raporturile de putere tocmai pentru ca controlul robotilor ar putea justifica un posibil abuz al autoritatilor asupra civililor. Totodata, s-ar putea pierde controlul asupra dronelor, cauzand daune printre oamenii neimplicati sau protestatarii pasnici din conflictele de strada. Iar victimele piperului nu ar putea identifica si face portretul robot al unei drone pentru a depune plangere impotriva ei.

Πηγή: engadget