In 2012 vor fi vandute peste 100 de milioane de tablete in toata lumea

30

Vanzarile de tablete vor depasi 100 de milioane de unitati in 2012, conform firmei de cercetare ABI Research. Despre trimestrul dintre aprilie si iunie se spune ca a atins un nou record, cu aproape 25 de milioane de unitati vandute, cu o crestere de 36% fata de primul trimestru si cu un salt de 77% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

 

69% dintre tabletele vandute in trimestrul doi au fost iPad-uri produse de Apple. Vanzarile tabletelor Samsung au crescut cu 8,1%, iar cele ale tabletelor ASUS, cu 4%. Totusi, Apple se confrunta cu scaderi ale pretului mediu de vanzare de 4% pe trimestru si de 19% fata de anul trecut. Responsabila de aceasta situatie este popularitatea tabletei iPad 2 in sectorul educatiei, aproape un milion de astfel de dispozitive fiind vandute institutiilor de invatamant din Statele Unite in trimestrul doi.

 

Desi tabletele Microsoft Surface nu au ajuns inca pe piata, analistii de la ABI Research se asteapta ca ele sa influenteze cota sistemului de operare Android pe piata tabletelor. E greu de spus in acest moment daca tabletele Microsoft vor fi indeajuns de populare pentru a deveni jucatori importanti pe piata si pentru a concura cu iPad-urile si cu echipamentele cu Android.

 

Sursa: Electronista