iMovie pentru iOS are capacitati de editare video 4K

37

Utilizatorii care vor sa creeze materiale video de calitate filmate cu iPhone 6S, iPhone 6S Plus sau iPad Pro au nevoie de aplicatii care sa poata sa randeze continutul video in format 4K. Pentru asta, Apple a actualizat aplicatia iMovie si a adaugat sport pentru editarea video in format 4K in cazul utilizarii celor mai noi gadget-uri lansate.

 

Aplicatia iMovie permite optiuni de editare avansate, desi nu este una profesionala, si pastreaza calitatea video dupa modificare. In plus, aplicatia este acum suficient de puternica incat utilizatorii pot edita mai multe streamuri video 4K simultan. In cazul iPad Pro, utilizatorii beneficiaza si de un navigator media mai mare si un mod de vizualizare video care afiseaza fiecare pixel a unui clip in format 1080p.

 

Cele de mai sus nu sunt singurele schimbari pe care le aduce noua versiune iMovie. Utilizatorii se pot folosi de tehnologia 3D Touch (pe iPhone 6S sau 6S Plus) pentru a incepe redarea de materiale video direct de pe ecranul de start si pot sa sincronizeze o tastatura cu dispozitvul pentru a putea apela la shortcut-uri. De notat este ca aplicatia iMovie va accepta si materiale video in format 1080p sau unele clare filmate la o rata de 60 fps (iPhone 6 sau mai nou). Utilizatorii iPad care si-au instalat deja sistemul de operare iOS 9 vor putea sa lucreze in regim multi-tasking prin intermediul extensiei iMovie pentru Photos.

 

Acest upgrade iMovie nu va fi cu adevarat folosit la maxim decat de cei care au cele mai noi dispozitive lansate de Apple. Chiar si asa, toti doritorii pot sa descarce noua versiune a aplicatiei din magazinul online App Store.

 

Πηγή: Engadget