Imgur a facut crearea de GIF-uri mai usoara cu ajutorul unei unelte online

49

Crearea de imagini animate de tip GIF poate parea un procedeu complicat pentru cei care nu se pricep, dar de fapt nu este asa de greu. Aplicatii precum GIFBrewery pentru sistemele de operare OS X fac din materialele video extinse videoclipuri repetitive de scurta durata. Acum, multumita celor de la Imgur, toti doritorii (proprietari de Mac sau nu) pot sa isi creeze propriile imagini GIF cu ajutorul uneltei online.

 

Cu ajutorul instrumentului celor de la Imgur, si videoclipurile de pe Youtube sau Vimeo pot fi transformate in fisiere GIF. Este de tinut minte, insa, ca orice fisier GIF creat cu ajutorul Imgur va deveni proprietate publica. Unealta celor de la Imgur este destul de simpla – utilizatorii trebuie sa introduca o adresa URL a materialului video, apoi sa seteze punctul de incepere si de incheiere a GIF-ului. Dupa ce sunt multumiti de rezultat, trebuie sa apese “Create GIF”.

 

Desigur, unealta nu este cea mai buna solutie existenta, dar cum reprezinta o modalitate gratuita si usoara de a construi imagini GIF, cu siguranta e o alternativa viabila. Utilizatorii care nu sunt hotarati unde ar trebui sa inceapa si unde ar trebui sa se sfarseasca GIF-ul lor, pot crea mai multe variante pana cand o descopera pe cea potrivita.

 

Formatul de fisier rezultat din aceasta convertire poate fi .GIF sau .GIFV, un format specific Imgur care se comporta mai aproape de modul in care se comporta un material video decat un GIF. Mai este de notat ca, asa cum precizeaza si informatiile, “GIF-urile cu o dimensiune mai mare de 10 MB vor fi optimizate automat” dupa crearea GIF-ului. Totusi, utilizatorii nu vor primi o estimare a dimensiunii inainte ca GIF-urile sa fie create.

 

Unealta online a Imgur pentru creat imagini de tip GIF se gaseste aici.

 

Πηγή: Slashgear