iMessage si FaceTime ar putea sa nu fie asa de sigure cum sustine Apple

39

Tim Cook, CEO al Apple, a sustinut ca firma nu citeste in niciun fel datele utilizatorilor si nu le invadeaza securitatea prin accesarea mesajelor e-mail sau iMessage si ca nu vor face acest lucru nici la cererea autoritatilor. Totusi, un specialist in securitate sustine contrariul.

 

Nicholas Weaver, specialist in securitatea computerelor la Institutul international de Stiinta a Computerelor din Berkeley, sustine ca declaratiile oficialului Apple nu sunt tocmai adevarate. Oficial, FBI are nevoie de mandat pentru a putea accesa informatiile personale ale unui utilizator. Weaver spune, insa, ca FBI poate accesa o serie de date chiar si fara ca Apple sa stie. Numarul IMEI al dispozitivului permite sustragerea de informatii, atata timp cat gadget-ul este activ, iar printre informatii se numara si date din iMessage (catre cine trimite utilizatorul mesaje si pentru cat timp). Sigur, asta nu inseamna citirea directa a mesajelor, insa daca acestea sunt sincronizate cu contul iCloud este posibil ca ele sa fie accesate.

 

Declaratiile CEO-ului Apple sunt partial adevarate, intrucat sistemul de criptare pe care compania il foloseste elimina posibilitatea ca firma sa poata citi mesajele. Totusi, se pare ca asta nu impiedica FBI sa gaseasca modalitati de a face acest lucru.

 

Πηγή: PocketNow