Imbunatatirea serviciilor bazate pe locatiile mobile

39

O tehnica mai sensibila de determinare a pozitiei utilizatorului ar putea duce la imbunatatirea serviciilor bazate pe locatiile mobile

Un sistem bazat pe masini, invata sa simplifice modul in care un dispozitiv mobil electronic determina locatia folosind wirless-ul. Multe aplicatii mobile de telefonie utilizeaza tehnologia de pozitionare spatiala pentru a prezenta utilizatorului informatii despre locatia specifica, cum ar fi directiile pentru dotarile din apropiere. Concomitenta locatiei utilizatorului de mobil si punctelor de acces la date, sau hotspot-uri, au o precizie de pozitionare imbunatatita, acum disponibila, multumita unei echipe de cercetare internationale, inclusiv Sinno Jialin Pan de la A * STAR Institutul de Cercetare Infocomm.

In mod traditional, pozitia dispozitivului a fost determinata de sistemul de pozitionare globala (GPS), care utilizeaza sateliti pentru a triangula locatia aproximativa, dar exactitatea lor se clatina atunci cand dispozitivul mobil este acoperit. O abordare alternativa este de a utiliza “puterea semnalului primit”(RSS) de la emitatoarele locale.

Dezvoltatorii de software se asteapta ca aceste imbunatatiri vor permite o noua clasa de aplicatii care pot reactiona la mici schimbari de pozitie.