IMAX vrea să investească 50 de milioane de dolari în realitate virtuală

32

IMAX este un brand cunoscut în lumea cinematografelor şi cinematografiei. Este imposibil ca măcar odată, cei care merg în cinematografe sau descarcă filme de pe internet să nu fi dat peste cuvântul “IMAX”.

 

Compania canadiană, proprietara standardului cinematografic cu acelaşi nume, vrea să intre puternic în industria realităţii virtuale, dar deocamdată are nevoie de bani. Compania a demarat deja prima fază a unui proiect destul de interesant. IMAX vrea să investească 50 de milioane de dolari pentru a crea noi tipuri de tehnologii VR, pe mai multe tipuri de platforme, inclusiv în ceea ce ar urma să fie locaţii IMAX VR dedicate. Deci, ne putem aştepta la o extindere a cinematografelor VR la scară largă și vom merge în săli de cinematograf unde nu vom mai avea ecrane de proiecţie şi proiectoare, ci nişte headset-uri pe care ni le vom pune pe cap şi vom urmării filmele în realitate virtuală.

 

Şi se pare că IMAX nu este singură, compania canadiană reuşind să-i atragă în acest demers şi pe cei de la Acer, compani de talente Creativ Artists Agency şi trei companii media chineze, China Media Capital, Enlight Media şi Studio City.

 

IMAX vrea să ducă experienţa VR la nivelul următor în cinematografe. Deocamdată, în perioada următoare va deschide câteva centre experimentale în unele cinematografe din SUA şi Marea Britanie pentru a testa nivelul de atractivitate a tehnologiilor VR curente, să vadă dacă publicul ar fi interesat de aşa ceva. Cu siguranţă vor fi şi contestatari ai acestor tehnologii, care iubesc să meargă la cinematograf pentru ecranele mari şi experienţa pe care o oferă la momentul actual, cu tehnologiile curente. VR-ul i-ar izola deşi vor fi în public. Evident, că nu toate genurile de filme vor veni şi în format VR, un film romantic sau o comedie fără efecte speciale, nu ar avea în niciun fel nevoie de o astfel de tehnologie.

 

Nici măcar în prezent, lumea nu ar merge la cinematograf să vadă o comedie romantică în 3D sau 4DX, ci merge la filmele de acţiune, SF cu efecte speciale, în spaţiu dar şi altele pentru care tehnologiile noi cinematografice ar avea sens. Rămâne de văzut ce va scoate IMAX în următorii ani.

 

Πηγή: engadget