IFA 2015: Samsung lanseaza noi dispozitive Internet of Things

28

Samsung a prezentat, in cadrul evenimentului IFA 2015, cum functioneaza sistemul Internet of Things (IoT) si a interconectat o serie de dispozitive noi si servicii pentru a sublinia modul in care tehhologia va fi implementata. Filosofia de baza dupa care se ghideaza compania in cadrul demersului IoT se bazeaza pe concepte ca deschidere, colaborare intre industrii si nevoia de inovatii relevante pentru oameni.

Noile dispozitive IoT sunt mai puternice si mai usor de folosit si vor fi disponibile la nivel global. De asemenea, unul dintre oficialii Samsung a declarat ca, pentru ca Internet of Things sa aiba succes, dispozitivele IoT trebuie sa fie foarte intuitive si, in acelasi timp, sa le ofere utilizatorilor posibilitatea de a-si personaliza si de a accesa instrumente, functii si aplicatii care sa le ofere siguranta si incredere atunci cand nu sunt acasa.

 

Samsung SmartThings Hub cu solutia „Smart Home Monitor”

Noul hub Samsung SmartThings are un procesor mai puternic, care permite monitorizarea video si include si o baterie de rezerva cu durata de viata de pana la 10 ore, in caz de intrerupere a curentului electric. Imbinand nevoia de intimitate cu cea de securitate, capacitatea de monitorizare video le permite utilizatorilor sa acceseze oricand, prin livestream, ceea ce se intampla in casele lor, insa inregistreaza si salveaza videoclipurile doar atunci cand este detectata o miscare neobisnuita.

SmartThings introduce si o noua solutie numita „Smart Home Monitor”, care ofera acces si control in cazuri de intrare nedorita sau in cazuri de urgenta, precum incendii sau fum, inundatii sau scurgeri de gaze si alte situatii casnice similare, trimitand notificari in timp real si videoclipuri de pe mai multe camere video, prin aplicatia SmartThings.

 

Samsung SleepSense

Calitatea somnului este unul dintre cei mai importanti factori pentru un stil de viata sanatos, iar Samsung SleepSense ajuta utilizatorii sa isi inteleaga mai bine si sa isi monitorizeze somnul. Senzorul este un dispozitiv plat, iar simpla asezare a lui sub salteaua patului permite monitorizarea permanenta a pulsului si a ritmului respirator, precum si a miscarilor din timpul somnului.

SleepSense este un dispozitiv care ajuta la crearea unui mediu propice pentru adormire si mentinerea somnului. Se conecteaza cu dispozitivele Samsung si cu dispozitive terte IoT, iar atunci cand utilizatorul adoarme, aplicatia va sti sa inchida automat televizorul sau sa regleze nivelul temperaturii din camera, pentru un mediu ideal de somn.

Datorita informatiilor si rapoartelor zilnice despre calitatea somnului, ce pot fi verificate pe smartphone, aplicatia ofera sfaturi si recomandari bazate pe profilul si metabolismul fiecarei persoane. Acest lucru a fost posibil in urma unei colaborari cu dr. Christos Mantzoros de la Harvard Medical School. SleepSense are o precizie de pana la 97%.

 

Televizoare cu capacitati superioare

Cel mai important angajament al Samsung este acela de a le aduce utilizatorilor televizoare ce ofera cea mai buna experienta de vizionare. Televizoarele Samsung SUHD integreaza tehnologia High Dynamic Range (HDR) pentru imagini de cea mai buna calitate, cu un contrast puternic, culori vibrante si detalii captivante. Astfel, imaginea este si mai intensa decat in prezent.

Utilizatorii televizoarelor Samsung se pot bucura cu faptul ca acestea sunt primele de pe piata care suporta standardul HDMI 2.0a, ce permite transmiterea datelor HDR catre surse externe compatibile. Actualizarea de software le ofera utilizatorilor imagini ce par desprinse din realitate, la cea mai buna calitate disponibila pe piata. Aceasta actualizare de firmware va extinde spectrul de continut HDR disponibil, stabilind in aceasi timp un nou standard pentru industria TV si de divertisment.

Mai mult, utilizatorii se pot bucura de imagini de o calitate superioara pe televizoarele curbate Samsung, ce ofera o experienta de vizionare impresionanta si un design elegant care se potriveste in orice decor. Utilizatorii pot alege intre cele 28 de modele de televizoare SUHD curbate, cu diagonale intre 48 si 105 inci.

Pentru a le oferi utilizatorilor si mai multe optiuni prin care sa se bucure de continutul UHD preferat, Samsung lanseaza noul Ultra HD Blu-ray Player, care poate reda discurile UHD Blu-ray. Acesta reda continut la o rezolute de patru ori mai mare si pana la de 64 de ori mai multe culori fata de standardul Blu-ray, avand capacitatea de upscaling a continutului, pentru o rezolutie UHD. In plus, sunt disponibile si servicii de streaming de continut 4K. Noul Ultra HD Blu-ray Player dispune de un design elegant si curbat, care se potriveste perfect cu cel al televizoarelor Samsung Curved SUHD.

 

Samsung AddWash – masina de spalat inteligenta

Samsung WW8500 AddWash este prima masina de spalat din lume care le permite utilizatorilor sa adauge rufe in orice moment al ciclului de spalare, datorita usii inovatoare „Add Door”. O simpla apasare a butonului de pauza opreste rotirea cuvei si permite adaugarea hainelor, fie ca este vorba despre echipamentul de fotbal care trebuie sa fie pregatit pentru ziua urmatoare sau haine pe care ai uitat sa le pui de la inceput. Totodata, AddWash ofera un nou nivel de protectie tesaturilor fine pentru care este recomandata spalarea manuala. Acestea pot fi adaugate in masina de spalat chiar inainte de ciclul de clatire.

Masina de spalat WW850 este compatibila cu sistemele de operare Android si iOS, astfel incat utilizatorii o pot monitoriza si controla de la distanta si pot primi o serie de notificari direct pe smartphone-urile lor. Noua masina de spalat WW8500 AddWash ajuta utilizatorii sa obtina rezultate mai bune si mai rapide, datorita ciclului SuperSpeed, care poate spala o incarcatura normala de haine in mai putin de o ora. De asemenea, functia SuperSpray foloseste un sistem de jeturi de apa pentru o clatire mai eficienta. Tehnologia revolutionara Eco Bubble™ de la Samsung amesteca detergentul cu aer si apa inainte de inceperea ciclului de spalare, generand bule de spuma care patrund in tesaturi mai rapid decat detergentul concentrat. Spalarea rufelor este la fel de eficienta in apa rece ca si in apa calda, economisind energie.

 

Pe langa cele de mai sus, Samsung isi propune sa dezvolte ecosistemul UHD prin parteneriate cu companii precum Amazon si Netflix, dar si prin parteneri de difuziune din Europa, inclusiv Canal Plus, British Telecom (BT) si HD+. De asemenea, pentru Samsung, masinile sunt o parte importanta a ecosistemului IoT, aflat in curs de dezvoltare, si in momentul de fata lucreaza cu mai multi producatori de masini pentru a inova piata automobilelor. Printre parteneri se numara BMW si Volkswagen.

 

Samsung va face posibila afisarea notificarilor din cadrul aplicatiei SmartThings Hub direct pe tabloul de bord al masinilor BMW. In cazul Volkswagen, firma va oferi soferilor posibilitatea de a-si conecta telefoanele Galaxy cu masina, prin aplicatia Car Mode. Aplicatia aduce un plus experientei auto prin intermediul functiei MirrorLink, un standard pentru conexiunile auto.