IDC – rapoarte si estimari

25

Cei de la IDC (International Data Corporation) afirma ca in al treilea trimestru din 2012 vanzarile de tablete pe mapamond, au crescut cu 6,7%, in timp ce cota de piata a celor de la Apple a scazut la 50,4%.

Batalia pe vanzarile celor mai populare dintre portabile, smartphone-uri si tablete, se da evident intre Samsung si Apple. Samsung domina clar piata smartphone-urilor, dupa cum era de asteptat avand in vedere preturile practicate, varietatea de modele si proiectele desfasurate in colaborare cu gigantii IT-ului. In cazul tabletelor lucrurile stau vice-versa, Apple detinand 50.4% din totalul tabletelelor vandute in trimestrul trei 2012. Chiar daca se afla in frunte pe segmentul tabletelor, vanzarile Apple sunt in scadere evidenta, daca ne gandim ca pe trimestrul doi al lui 2012 65,5% dintre tabletele comercializate se numeau iPad. Cei de la IDC pun aceasta scadere pe seama faptului ca multi consumatori au asteptat iPad Mini-ul, iar acum, dupa lansare Apple va pierde si mai mult din cota de vanzari datorita pretului piperat al Mini-ului. De pe urma politicii elitiste a celor de la Apple profita din plin Samsung care ajunge la o cuta de 18,8 procente, Amazon, Asus si Lenovo.

Desi Apple este deocamdata cel mai puternic producator de pe piata tabletelor, se pare ca in scurt timp piata la nivel global, se va imparti in mod echitabil, conform previziunilor celor de la IDC.

Sursa: engadget.com