Ice Wine va fi noul Kindle Paperwhite, cu o rezolutie de 300 ppi

19

Amazon pregateste un nou Kindle Paperwhite, cu o rezolutie de 300 ppi care va aduce display-urile e-reader inapoi in competitie cu Kobo.

 

Pe langa ecranul cu rezolutie mai mare, noul PaperWhite va avea un front screen facut din sticla mata, nu din plastic, pozitionat la acelasi nivel cu marginea, in locul vechiului ecran incastrat in margini. Chiar si cu ecran din sticla, este mai usor decat vechile modele.

 

Actualul Kindle Paperwhite de la Amazon are un ecran de 212 ppi, mult mai slab decat Kobo Aura HD care are 265 ppi. Tocmai de aceea, viitorul Paperwhite, numit Ice Wine, va avea 300 ppi si un nou set de fonturi mai potrivite pentru citit, mai ales pentru ca Kindle are probleme cu fonturile pe care le-a pus la dispozitie pana acum.

 

Marginile device-ului vor functiona ca butoane care te vor lasa sa treci la urmatoarea pagina prin apasare, nu prin atingere.  Carcasa va urmari designul tabletelor Kindle Fire HDX si va avea margini oblice, impreuna cu un senzor de lumina care va ajusta lumina de pe Kindle la lumina din camera. Mai sunt luni bune de asteptat pana la jumatatea lui 2014, cand Ice Wine Kindle Paperwhite va aparea si pana vom vedea daca schimbarile eficientizeaza lectura.

Πηγή: techcrunch