IBM a regizat cel mai mic film din lume

18

IBM testeaza sub microscop posibilitatea de a crea cel mai mic magnet din lume si folosirea lui pentru stocare de date. Cei mai mici magneti folositi in prezent sunt formati din 1mil de atomi. Cercetatorii IBM au descoperit un material magnetic (nu specifica nume) care isi mentine proprietatile si este format din numai 12 atomi.

Pentru a pune intr-o lumina mai prietenoasa aceasta informatie, Andreas Heinrich ne spune ca noua tehnologie permite stocarea pe un smartphone a tuturor filmelor create vreodata.

Clipul de mai sus a fost creat din 242 de cadre si mutarea a 5000 de atomi. Actiunea a fost surprinsa de un microscop IBM de doua tone ce opereaza la o temperatura de -260oC si are o putere de marire de 100.000.000x.

Scopul clipului “A Boy and His Atom” este simplu: sa demonstreze ca se poate. Spre sfarsitul clipului de mai jos, Andreas Heinrich, dezvaluie raspunsul pe care si-l doreste din partea tinerilor. Heinrich spune ca daca reuseste sa determine 1000 de tineri sa imbratiseze stiintele exacte in locul facultatii de drept, el ar fi super-fericit.

 

Πηγή: engadget