Hyundai a inceput sa doteze unele dintre vehiculele produse in 2015 cu sistemul Android Auto

19

Desi sistemul de operare Android Auto a fost anuntat inca de acum cateva luni, se pare ca cei de la Google au avut nevoie de mai mult timp pentru a cauta un partener de lansare al produsului. Negocierile dintre companii au durat mai mult decat era de asteptat, insa recent s-a ajuns la o finalitate.

 

Hyundai a anuntat ca va fi primul producator care va incorpora Android Auto pe modelele 2015 de automobile – versiunea 2015 a lui Hyundai Sonata va fi primul autovehicul cu sistem de operare Google. De asemenea, proprietarii de masini compatibile vor putea sa isi instaleze si ei sistemul de operare prin intermediul serviciului online al companiei. Totusi, de notat este ca soferii au nevoie de dispozitive care sa ruleze Android 5.0 sau mai nou pentru a putea conecta dispozitivele mobile la sistemul de operare al masinii.

 

Actualizarea de soft pentru atomobilele compatibile se va putea face gratuit la reprezentantele Hyundai, dar este de asteptat ca, un urmatoarea perioada, Hyundai sa puna la dispozitie si posibilitatea de descarcare a Android Auto de pe site-ul producatorului pe un stick USB. Ramane de vazut cum va evolua situatia si care va fi rata de adoptie a noului sistem de operare Google.

 

Πηγή: PocketNow