Huawei si Microsoft anunta Huawei 4Afrika

21

Huawei si Microsoft au anuntat un nou Windows Phone numit Huawei 4Afrika. Noul model este o versiune usor modificata a Huawei Ascend W1 prezentat la CES anul acesta.

Huawei 4Afrika, este primul dintr-o serie de smartphone-uri create special pentru continentul african, una dintre pietele emergente cu cea mai mare crestere.  Smartphone-ul are un ecran de 4 inch cu o rezolutie de 800×480, un procesor dual-core de 1.2 GHz, 512 MB de RAM, memorie interna de 4GB, slot card microSD si o camera de 5 megapixeli. Ceea ce il face extrem de interesant este ca vine cu aplicatii preinstalate, aplicatii dezvoltate de africani special pentru africani.

Huawei 4Afrika va fi disponibil in magazinele din Angola, Egipt, Coasta de Fildes, Kenia, Maroc, Nigeria si Africa de Sud incepand cu finalul acestei luni. Telefonul va fi disponibil in mai multe culori: albastru, rosu, alb si negru.

Microsoft spera ca prin lansarea de terminale smart si servicii de tip cloud sa grabeasca dezvoltarea tehnologica in Africa. Pretul la care va fi disponibil telefonul mobil nu a fost inca anuntat insa directorul diviziei de mobile al Microsoft pentru Orientul Mijlociu si Africa Gustavo Fuchs a declarat pentru BBC ca “scopul este acela de a crea cel mai accesibil telefon Windows din Africa”.

Potrivit lui Fuchs obiectivul initiativei 4Afrika este acela de a mari numarul de smartphone-uri pe continent, acest tip de terminal avand o penetrare de doar 10 pe piata africana. Acest lucru poate fi realizat doar prin crearea de aplicatii potrivite pentru piata locala care ar putea convinge pe africani sa isi schimbe telefoanele mobile obisnuite cu cele inteligente.

Sursa: The Verge