Huawei pregateste un smartphone cu ecran fara margini

55

Huawei pregătește un smartphone care să aibă ecranul fără margini, care să concureze cu seria Galaxy Edge de la Samsung și cu noii rivali care au adoptat aceeași strategie de design. Nu există foarte multe detalii despre acest nou model, iar eu sunt curios dacă va folosi ecrane Samsung sau va merge pe alternativele existente deja la marii competitori chinezi.

 

După succesul Samsung cu ecranele curbate ale seriei Edge, mai mulți competitori precum Xiaomi sau HTC se luptă să folosească display-uri similare, în timp ce alți concurenți au trecut la ecrane 2.5D sau ecrane fără margini genul Oppo sau ZTE. Cert este că acest nou tip de design, în care ecranul acoperă mare parte din partea frontală a telefonului, este considerat cel mai modern, iar telefoanele din 2017 așa vor fi. Așa că nu este o minune că Huawei face un model similar.


Primele zvonuri despre iPhone 8 au confirmat faptul că și Apple va lua decizii similare, mai ales că generația următoare de iPhone trebuie să aducă o schimbare de design după trei ediții care seamănă între ele foarte bine. Dacă Apple va apela la ecrane Samsung, rămâne de văzut. Pînă acum s-a lansat oficial Xiaomi Mi Note 2 cu ecran de 5.5 inch cu margini curbate fix ca ăla de la Edge. Urmează un HTC 11 anul viitor, cu un ecran similar. 

 

Am văzut la IFA Berlin în septembrie un model ZTE Nubia 11 cu ecran fără margini. Nu sunt tocmai curbate ca la Edge, mai degragă drepte, dar sunt sezori pe laterală și poți face diverse comenzi cu gesturi pe margine. Pare interesant și pare ceva nou, design-ul e atrăgător și oamenii vor gadgeturi care arată un pic SF.

 

Marea problemă a terminalelor de acest gen este că ecranele astea sunt sensibile în continuare și se vor sparge. Sigur că poți avea garanție și poți lua telefonul cu asigurare, dar dacă se sparge de câteva ori nimeni nu-l mai repară din nou. Dar se pare că asta este noua modă, iar cumpărătorii de terminale – cei care încă nu au renunțat la achiziția celui mai nou model – caută aceste lucruri de ultimă generație. 

 

Πηγή: Android Headlines