Huawei pregateste un cip octa-core ARM

13

Huawei pregateste un produs ARM care va incorpora un procesor octa-core si ar putea lansa produsul in a doua jumatate a lui 2013.  Conform mai multor rapoarte cipul este bazat pe tehologia ARM  Cortex A-15, iar o publicatie de specialitate sugereaza ca procesorul ar putea fi HiSilicon K3V3 sau ceva apropiat produs tot de TSMC.

Este inca neclar daca Huawei va adopta aceeasi strategie in cazul procesorului octa-core ca cei de la Samsung care, recent, au lansat “5 Octa”, componenta conceputa pe baza structurii ARM big.LITTLE. Asa cum sugereaza si numele procesorului celor de la Huawei, acesta va fi un octa-core ARM Cortex A-15 care va putea fi folosit cu placile de baza de mare putere care contin 4 porturi mai slabe, alimentate la putere joasa.

 In principiu, cele doua seturi de porturi  functioneaza ca o balanta, permitand procesorului sa indeplineasca atat sarcini care presupun dotari de inalta performanta cat si sarcini de joasa performanta. Prin aceasta trecere se mareste semnificativ autonomia bateriei dispozitivului pe care va fi instalat procesorul.

Atat procesorul celor de la Huawei cat si procesorul celor de la Samsung se afla in competitie directa cu Tegra 4 de la Nvidia si viitoarea generatie de procesorare Qualcomm Snapdragons, care va intra pe piata in acest an.

 

Sursa: TGDaily