Huawei P9 bate recorduri de vanzari: 9 milioane de unitati

43

Compania chineză a confirmat oficial că modelul Huawei P9 a atins 9 milioane de unități vândute la nivel global. Primul smartphone cu cameră foto Leica și unul dintre primele modele dual-camera, P9 oferă o performanță peste medie la un preț foarte bun.

 

Changzhu Li, vicepreședinte Huawei Consumer Business Group, a declarat că modelul P9 este primul smartphone premium Huawei al cărui volum de vânzări este așteptat să depășească 10 milioane de unități. Practic, un record pentru compania chineză.

Huawei P9 a primit numai laude și review-uri pozitive, atât din partea pasionaților de fotografie, cât și din partea jurnaliștilor și bloggerilor de tehnologie. Aceștia au apreciat în mod special performantul sistem dual-camera, proiectat în colaborare cu brandul legendar Leica Camera AG, a spus Li. Ambasadorul acestui model, actrița Scarlett Johansson a colaborat la promovarea P9 cu actorul Henry Cavill și cu influentul fotograf de modă, Mario Testino.

 

Smartphone-ul Huawei P9 a fost premiat de către EISA (Asociația Europeană de Imagine și Sunet) cu distincția “Buyer’s Choice”, iar, în cadrul târgului de tehnologie CES Asia, a primit distincția Best Personal Computing Device.