Huawei nu a vrut să producă noile Google Pixel pentru că nu avea voie să-şi pună numele pe telefon

24

Google nu are propriile sale fabrici de telefoane aşa că de la primul model de telefon Nexus şi până la recenta generaţie Pixel, compania americană a apelat la serviciile producătorilor de telefoane consacraţi.

 

LG, HTC şi Huawei sunt printre companiile cu care a colaborat Google. Anul acesta pentru modelele Pixel a cerut “ajutorul” celor de la HTC. Multă lume s-a întrebat de ce nu a continuat parteneriatul cu LG sau Huawei, companiile care au produsul modelele Nexus din 2015. Dacă despre LG încă nu se ştie, se pare că despre Huawei au apărut primele informaţii oficiale. De fapt, primele confirmări oficiale.

 

S-a vorbit deja că principala problemă a fost aceea a faptului că Huawei ar fi dorit să-şi treacă numele pe telefon, însă Google nu a permis acest lucru. Este clar că gigantul chinez ar fi vrut să-şi facă imagine şi cu noul produs de creat pentru Google, dar americanii nu au vrut să-şi asociaze produsul cu brandul chinez.

 

Zvonurile au fost confirmate chiar de Colin Giles, vicepreşedinte în cadrul grupului Huawei, într-un interviu pentru WinFuture.de. Google a refuzat categoric dorinţa Huawei de a-şi pune numele pe carcasa telefoanelor Pixel, iar compania chineză a spus pas.

 

În era gamei Nexus, care a devenit deja istorie, Google nu avea nicio problemă ca brandurile companiilor producătoare cu care colabora să apară pe telefoane, dar în cazul noii serii Pixel, Google a schimbat politica.

 

Πηγή: androidauthority