Huawei MediaPad X1 LTE va costa doar 240 de Euro in China

49

Directorul de Marketing al Huawei, Shao Yang, a declarat ca tableta MediaPad X1 va fi cu 160 de Euro mai ieftina in China decat in Europa si restul pietelor. Asadar, MediaPad X1 4G va costa 399 de Euro in Europa si 240 de Euro in China.

 

CMO-ul Huawei a pus diferenta de pret pe seama modului in care este perceput produsul si a canalelor de distributie. In urma studiilor companiei a reiesit ca europenii vad MediaPad-ul X1 ca pe o tableta ce poate fi utilizata si ca telefon, in timp ce chinezii au catalogat-o drept telefon (phablet).

 

Drept urmare, am fixat pretul produsului in functie de modul in care este privit acesta“, a declarat Shao Yang. “In Europa, iPad Mini 4G costa 499-599 Euro, in consecinta, partenerii nostri vor fi extrem de multumiti cu pretul de 399 Euro. China este un caz special: tableta va fi comercializata ca Honor X1. Cum Honor este marca noastra online, vom elimina costurile aferente canalelor de distributie si, de aceea, putem comercializa produsul cu un pret mai mic“, a continuat acesta.

 

In ceea ce priveste dispozitivul in sine, MediaPad X1 se mandreste cu doua calitati: cea mai ingusta (103,9mm) si cea mai usoara (239g) tableta de 7inch. Terminalul va afisa la rezolutie 1920x1200px pe un panou LTPS si va fi disponibil in doua variante, 3G sau 4G LTE. Ambele modele vor incorpora SoC-ul Huawei HiSilicon Kirin 910 cu procesor quad-core de 1,6GHz, 2GB de RAM, 16GB stocare si slot microSD. Carcasa din aluminiu masoara 7,18mm grosime si mai incorporeaza un acumulator de 5000mAh, camera principala de 13MP si camera frontala de 5MP. Singurul dezavantaj al acestui terminal este sistemul de operare depasit, Android 4.2.

 

Huawei MediaPad X1 va fi disponibila din luna Martie, iar daca va atrage acest dispozitiv, bratara TalkBand B1 va va fi indispensabila.

 

Πηγή: engadget