Huawei este cel mai profitabil producator de telefoane Android

35

Huawei este cel mai profitabil dintre producătorii de telefoane Android, pe trimestrul al treilea din 2016 a realizat 200 de milioane de euro, cam 2,4% din totalul industriei. Apple domină de departe la capitolul profitabilitate, cu 90% din profitul industriei. Dar dintre producătorii de terminale Android, Huawei stă cel mai bine.

 

Studiul este realizat de Strategy Analytics, iar pe locurile trei și patru sunt tot companiil care stau bine la vânzări, Vivo și Oppo. E foarte curios că nici Xiaomi, nici Lenovo + Moto nu reușesc să concureze nici la vânzări, dar nici la profituri cu principalii rivali.  Vivo a reușit pentru că a devenit un brand foarte popular în SUA, deocamdată nu sunt în Europa. Acum pe bătrânul continent este la modă Huawei.

 

Brandurile clasice, precum LG sau HTC, pierd teren constant, iar Samsung au avut problema cu Note 7, iar situația lor este dificilă acum. Pe trimestrul al treilea din 2016 Android a avut o cotă de 88% din vânzările globale de telefoane, dar tot Apple a reușit să aibă cel mai scăzut cost de producție și cele mai mari prețuri de vânzare. 

 

 

Πηγή: Mobile World