Huawei anunţă noi baterii Li-Ion graphen, cu durată de viață mai lungă şi rezistente la temperaturi ridicate

98

Căldură nu a fost niciodată un factor pozitiv pentru baterii. Ba din contră, accelerează ritmul de degradare al acestor, viteza de descărcare şi am văzut recent în cazul celor de la Samsung, că se poate ajunge în situaţii indezirabile.

 

Chinezii de la Huawei se laudă că au găsit o soluţie pentru baterii pentru gadgeturile mobile, care le permite o durată mai mare de utilizare şi rezistenţă la temperaturi ridicate.

 

Anunţul a fost făcut chiar de cercetătorii din cadrul Watt Laboratory, o organizaţie aflată sub umbrela Huawei, la cel de al 57-lea “Simpozion al Bateriilor” care are loc în Japonia.

 

Cercetările Huawei au arătat că bateriile Li-ion “ramforsate” cu tehnologiile rezistente la căldură pe bază de graphen funcţionează perfect şi la 60°C, o temperatură cu 10°C mai mare decât limita actuală.

 

Este o tehnologie pe care ar trebui să o vedem şi pe telefoanele Huawei în curând. La ediţia trecută a aceluiaşi simpozion, cei de la Watt Laboratory au prezentat tehnologia de încărcare rapidă care se regăseşte pe terminalele Huawei, care se pare că va fi upgradată în luna decembrie a acestui an.

 

Πηγή: HUAWEI