Huawei ameninţă poziţia Apple pe piaţa smartphone

37

Huawei completează de mai mulţi ani podiumul celor mai mari producători de telefoane mobile inteligente la nivel global, alături de Samsung şi Apple.

 

Cota de piaţă a celor de la Samsung este încă destul de greu de depăşit în condiţiile în care sud-coreeni au modele competitive pe toate segmentele de preţ, însă cota de piaţă a celor de la Apple este o ţintă viabilă pentru compania chineză Huawei, care anunţă prin vocea CEO-ului, Richard Yu, că are planuri mari în următorii doi ani.

 

Mai exact, şeful Huawei anunţă şi promite că în doi ani va deveni al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, vizând astfel depăşirea cotei de piaţă a celor de la Apple.

 

O să-i depăşim pas cu pas, inovaţie cu inovaţie. Vor fi tot mai multe oportunităţi: inteligenţă artificială, realitate virtuală şi realitate augmentată“, a declarat Richard Yu.

 

Indirect şeful Huawei ne dă câteva indicii legate de viitoarele inovaţii care vor ieşi pe poarta companiei chineze, aşa că ne putem aştepta la un asistent virtual, similar cu Siri, şi poate mai multe dispozitive de realitatea virtuală şi ochelari de realitate augmentată, inovaţii care să vină alături de smartphone-urile ce vor fi lansate în următorii doi ani.

 

Apple a refuzat în ultimii ani să se alinieze tendinţelor din piaţă, în ciuda faptului că mai toţi producătorii mari, inclusiv Huawei au lansat alături de telefoanele lor ochelari de realitate virtuală. De altfel, Apple chiar are o problemă la acest capitol pentru că niciun dispozitiv al său nu este compatibil, cu niciun fel de headset de realitate virtuală. Astfel, Huawei speră să atragă mai mulţi utilizatori cu ajutorul accesoriilor inteligente.

 

În prezent Huawei are o cotă de 9,3%, în timp de Apple are o cotă de piaţă, la nivel global, de 12,5%, deci doar 3,2% diferenţă între cele două companii. Huawei ar putea avea de câştigat şi cu ajutorul aportului pieţei chineze, o piaţă pe care Apple a continuat să piardă teren în ultimii ani. Samsung, liderul pieţei globale, avea la finele trimestrului al treilea al acestui an, o cotă de 20%, iar Richard Yu crede că în următorii 5 ani, Huawei, ar putea depăşi şi gigantul sud-coreean.

 

Πηγή: androidauthority