HTC va plati intre 6 si 8 dolari pentru fiecare smartphone pentru a putea folosi tehnologia Apple

22

Pentru a putea folosi pe smartphone-urile produse de companie anumite tehnologii, HTC va trebui sa plateasca. Cea mai recenta tehnologie pe care compania doreste sa o foloseasca apartine Apple. Astfel, HTC este nevoita sa achite intre 6 si 8 dolari catre gigantul Apple pentru fiecare smatphone vandut.

Celalata companie la care HTC achita astfel de taxe inca din 2010 este Microsoft, care primeste 5 dolari pe fiecare unitate vanduta de HTC. Diferenta dintre cele doua taxe este mica, dar se pare ca Microsoft are un profit mai mare din vanzarea dispozitivelor HTC cu Android decat profiturile provenite din vanzarea smartphone-urlor proprii, care ruleaza sistemul de operare Windows Phone 8.

Informatia cu privire la cuantumul taxei platite de HTC catre Apple provine de la Sterne Agee, un analist din domeniul IT care obtine informatiile direct de la companii, dar si din surse proprii din randul “surselor din interiorul acestei industrii”.

HTC continua sa vanda 30-35 de milioane de dispozitive Android pe an, ceea ce inseamna ca platesc intre 180 si 280 de milioane de dolari catre Apple.  Aceste “licente” care ii permit HTC sa foloseasca anumite tehnologii au mai mare impact asupra modului in care Apple isi conduce afacerie, decat asupra masurilor efective pe care compania le ia la nivel antreprenorial.  Tinand cont de numeroasele procese in care Apple a fost implicate, acest acord cu HTC ar putea insemna un nou capitol in relatiile de afaceri ale companiei.

Nu este foarte clar daca aceste intelegeri pe care HTC le incheie ii vor aduce succesul in viitor, insa Microsoft si Apple sunt companii suficient de serioase incat sa incheie asemenea contracte pe termen lung.

 

Sursa: SlashGear