HTC pregăteşte lansarea telefonului Bolt – un model care va veni fără jack audio

44

Taiwanezii de la HTC sunt tot mai aproape de ieşirea de pe piaţa smartphone. Au început să apară zvonuri despre posibila cedare a diviziei de telefoane mobile. Poate chiar închiderea ei, pur şi simplu. Dar această decizie ar fi amânată pentru 2017.

 

Între timp mai aflăm despre iminenta lansare a unui nou telefon, care s-ar trage din HTC 10. Un telefon mai mare şi care ar urma să fie lansat până la finele acestui an.

 

Dar acest telefon pare să fie în aceeaşi notă neinspirată a companiei taiwaneze, care nu ţine cont de criticile care au fost adus Apple atunci când a decis să scoată mufa jack audio de pe noile iPhone-uri 7. De fapt în ultimii doi ani cei de la HTC s-au inspirat foarte mult din ce face Apple. Evident, nu cu aceleaşi rezultate. Cei de la HTC par decişi să urmeze Apple şi atunci când ia decizii controversate, iar HTC Bolt, despre care vorbim, va veni fără acest tip de mufă.

 

Nu ştim care sunt motivele din spatele acestei decizii, dar HTC îşi pavează singură drumul către faliment pe piaţa smartphone.

 

Referitor la specificaţii, telefonul va veni cu un ecran de 5,5 inci, rezoluţie Quad HD și un set de camere destul de bun, cu senzori de 16 şi 8 MP. Telefonul este echipat cu versiunea revizuită a procesorului Snapdragon 810, controversatul model din 2015 al celor de la Qualcomm, care se supraîncălzea şi consuma prea repede bateria. Telefonul mai primeşte 3 GB memorie RAM, vine cu 32 GB spaţiu de stocare intern şi va rula pe Android 7.0 Nougat.

 

Telefonul va ajunge atât în Europa, cât şi în SUA, unde se pare că va fi comercializat sub brandul HTC 10 Evo. S-ar spune că sunt două modele diferite, dar HTC 10 EVO este special produs pentru reţeaua de telecomunicaţii Sprint, deci nu cred că vorbim de două modele diferite.

 

În orice caz, este interesant ceea ce se întâmplă pe piaţa smartphone-urilor. În timp ce Nokia abia aşteaptă să revină pe această piaţă, HTC pare că abia aşteaptă să-şi facă ieşirea.

 

Πηγή: androguider