HTC One Max se lanseaza cu un ecran de 5.9 inci si cititor de amprenta

16

HTC a lansat prima phableta numita HTC One Max, cu scopul de a concura cu Samsung Galaxy Note 3. Totusi, HTC One Max nu este o phableta obisnuita intrucat este primul dispozitiv inteligent, dupa iPhone 5S, care incorporeaza un cititor de amprenta.

Spre deosebire de cei de la Apple, One Max are scannerul de amprenta mai putin performant si plasat pe partea din spate a phabletei. Acest lucru ofera o securitate mai mare si permite utilizatorilor sa acceseze aplicatii doar trecand degetul peste senzor. Un alt punct important al HTC One Max este ecranul. Display-ul are o marime de 5.9 inci (mai mare cu 0.2 inci fata de Galaxy Note 3), HD si ofera o rezolutie de 1080 pixeli. In plus, One Max este alimentat de un procesor quad-core de 1.7 GHz Qualcomm Snapdragon 600.

Phableta HTC ruleaza sistemul de operare Android 4.3 Jelly Bean si o interfata actualizata care ruleaza tehnologia HTC Sense 5.5. Aceste imbunatatiri aduc plusuri pentru functii ca Blinkfeed, citirea in mod offline, shortcut-uri pentru Google + si RSS si o mai buna integrare Instagram. Tehnologia Sense 5.5 aduce o schimbare in bine si la nivelul galeriei, adauga o aplicatie numita Scribe (pentru luat notite) si o aplicatie de editare a fisierelor .GIF.

HTC One Max incorporeaza un slot de card microSD ceea ce inseamna ca spatiul de stocare de 16 sau 32 de GB a phabletei poate fi marit pana la 64 de GB. Un sistem aflat pe partea dreapta a dispozitivului permite utilizatorilor sa detaseze capacul spate al carcasei pentru a introduce o cartela SIM si cardul de memorie. Gadget-ul mai are o memorie RAM de 2 GB, are suport 4G LTE si o baterie cu o capacitate de 3.300 mAh. In plus, utilizatorii vor primi 50 de GB spatiu de stocare gratuit in Google Drive.

In ceea ce priveste latura multimedia, HTC One Max incorporeaza aceeasi camera foto de 4 ultrapixeli prezenta si pe smartphone-ul HTC One, in timp ce camera frontala este una de 2.1 megapixeli. Phableta este dotata cu difuzoare HTC Boomsound, dar integrarea pentru Beats Audio lipseste.

Pana in acest moment, HTC nu a oferit niciun fel de informatie cu privire la pretul la care va fi comercializata prima sa phableta, One Max.

Πηγή: The Inquirer