HTC One, 5 milioane de unitati vandute in prima luna

33

Desi HTC se confrunta cu o situatie mai putin buna – unii angajati demisioneaza, iar succesul telefonului First se lasa asteptat – modelul One a fost vandut in peste cinci milioane de exemplare in prima luna de la lansare.

Directorul executiv al companiei, Peter Chou, a anuntat zilele trecute succesul de care se bucura acest model, fiind considerat o gura de aer venita la timp de catre comentatorii din piata.

Totusi, acest succes nu se ridica la nivelul rivalului si principalului concurent de pe piata smartphone-urilor, Samsung, care a anuntat recent ca a vandut 10 milioane de modele Galaxy S4 in „aproximativ” o luna de la lansare.

O parte din acest succes ar putea veni din review-urile foarte bune de care s-a bucurat modelul, dar si multe laudatului design metal-sticla. Aceste design, promovat de Apple, care a desenat in acelasi mod terminalul iPhone, a fost considerat multa vreme ca fiind principalul punct de atractie pentru cumparatori. Un succes similar l-a obtinut si HTC pentru designul all-metal.

Oficialul HTC a precizat ca sunt destul de mari comenzile pentru terminalul One, acestea fiind mai mari decat capacitatea de productie pe care o are, in cea mai mare parte ca urmare a lipsei de componente.

Terminalul HTC One se vinde necodat la pretul de 579 de dolari.

Πηγή: dailytech